"Daca va fi reintrodusa marca germana, se va aprecia considerabil fata de alte monede. Exporturile, motorul economiei germane, ar fi afectate. Germania nu va tolera acest fapt, chiar daca mai multe tari vor iesi din zona euro", a afirmat Taylor intr-un interviu acordat publicatiei germane Spiegel, scrie Mediafax.

Grecia se afla intr-un impas politic in urma alegerilor de duminica, iar pe pietele financiare exista temerea ca planul international de salvare este in pericol, tara riscand sa intre in incetare de plati, pe termen scurt sau mediu.

Formatiunea de extrema stanga Syriza (Coalitia Stangii) a iesit pe locul al doilea in scrutinul de duminica, promovand in campanie o politica opusa masurilor de austeritate. Syriza cere totodata incetarea platii unei parti a datoriilor tarii.

Seful acestui partid, Alexis Tsipras, a exclus din nou marti ca guverneze impreuna cu doua foste mari partide, Noua Democratie (conservator) si PASOK (socialist), care au acceptat cura de austeritate.

Autoritatile de la Bruxelles si Berlin au cerut Greciei sa respecte strict programul de salvare, fara de care statul elen ar intra in faliment.