Obama va cere Congresului sa acopere costurile planului de sprijinire a pietei muncii prin cresterea veniturilor in anii urmatori, potrivit Bloomberg. Masurile vor face parte din pachetul de reducere a deficitului pe termen lung, care include diminuari de cheltuieli si majorari de venituri si urmeaza sa fie prezentat de catre presedinte comisiei Congresului insarcinata cu identificarea de cai pentru reducerea indatorarii SUA.

Aproape jumatate din fonduri vor fi reprezentate de scutiri de taxe, inclusiv o prelungire a unei reduceri cu doua puncte procentuale a impozitului pe venit si o noua diminuare a platilor efectuate de angajatori.

Obama urmeaza sa-si prezinte, joi, planurile Congresului, in contextul mentinerii somajului la 9,1% de mai bine de doi ani de la incheierea celei mai grave crize de dupa cea din anii '30.

Rata somajului si recupererea lenta vor reprezenta teme centrale ale campaniei presedintelui Obama pentru realegerea in functie anul urmator, noteaza Bloomberg.

Planul de 300 de miliarde de dolari urmeaza liniile precedentului pachet de stimulare a economiei, in valoare de 830 de miliarde de dolari, lansat de Obama in 2009 si axat de asemenea pe reduceri de taxe, cheltuieli de infrastructura si sprijin pentru autoritatile locale.

O mare parte a masurilor vizate de presedintia SUA ar avea probleme in a trece de Camera Reprezentantilor, dominata de Partidul Republican, care a semnalat ca se opune oricaror cheltuieli ce ar majora deficitul bugetar.

Citeste si:

Sportul si finantele merg mana in mana. Investitorul care detine 5 recorduri mondiale

Lupta cu tehnologia. Cat de mult mai conteaza diploma de facultate intr-o lume in care calculatorul ne "fura" joburile