"Nu exista indoiala" cu privire la o iesire din UE, a scris el in The Times. Daca Marea Britanie se va retrage din instantele europene, "dupa parerea mea, costul unei astfel de decizii ar fi mult inferior castigurilor economice", a continuat el, asigurand ca Uniunea Europeana a devenit un "monstru birocratic".

Fostul ministru, care a votat pentru mentinerea tarii sale in UE in cadrul referendumului din 1975, a apreciat ca aceasta a permite salvarea sectorului financiar britanic de o "frenezie a activismului de reglementare".

El a considerat ca promisiunea lui David Cameron de a renegocia conditiile de apartenenta a Marii Britanii la UE apoi de a le supune unui referendum in 2017 nu ii vor permite sa obtina decat concesii "minore" din partea Bruxelles-ului.

Aceste comentarii intervin la cateva zile dupa rezultatul istoric obtinut de UKIP, partidul populist antieuropean, la alegerile locale partiale, care au pus mai multa presiune pe conservatorii lui David Cameron, deja in scadere in sondaje din cauza politicii de austeritate a Guvernului.

Este prima data cand o personalitate de o asemenea anvergura din cadrul conservatorilor se pronunta direct pentru iesirea din UE. Nigel Lawson, care in prezent este membru al Camerei Lorzilor, a fost ministru de Finante in Guvernul lui Margaret Thatcher intre 1983 si 1989.

Pe de alta parte, vicepremierul liberal-democrat Nick Clegg, considerat drept un eurofil, a raspuns ca iesirea din UE "ar ameninta trei milioane de locuri de munca" in Marea Britanie.