Decizia permite astfel orasului sa reduca sume de miliarde de dolari pe care ar fi trebuit sa le dea ca plati pentru angajatii municipalitatii, pensionari, investitori si alti creditori.

Potrivit CNN, acesta este cel mai mare faliment din istorie, cu care se confrunta un oras.

Cel mai mare oras american care si-a declarat falimentul nu este chiar atat de sarac. Ce valori ar putea vinde Detroitul pentru a supravietui

Sindicatele si fondurile de pensii sustin insa ca Detroit nu ar trebui sa se foloseasca de protectia acestei decizii si ii acuza pe oficiali ca nu au purtat cum trebuie negocierile cu creditorii.

Judecatorul a admis ca lucrurile nu s-au desfasurat ca la carte, dar a pus asta pe seama numarului foarte mare de creditori, care se ridica la peste 100.000. Unul dintre principalele sindicate a anuntat deja ca va face apel.

Ca un fapt divers, Apple, companie ce la sfarsitul lunii iulie avea 146,6 miliarde de dolari in bani cash si alte valori de pe piata, ar putea acoperi cu aceasta suma de opt ori plata datoriei de peste 18,5 miliarde de dolari a orasului Detroit.

Cauza celui mai mare faliment municipal din istoria SUA. De ce s-a prabusit Detroitul, simbolul prosperitatii americane in anii ’50

 In Detroit, casele se pot cumpara cu 100 dolari

"Primarul hip-hop" al orasului falimentar Detroit, condamnat la 28 de ani de inchisoare