Intelegerea, pentru care banca constituise provizioane, va reduce profitul Deutsche Bank din trimestrul patru al anului trecut cu circa 350 de milioane de euro.

Familia Kirch solicitase despagubiri de peste 3,3 miliarde de euro, in procese intentate impotriva institutiei financiare.

Antreprenorul media, care a murit in 2011, si mostenitorii sai s-au judecat cu Deutsche Bank dupa ce directorul general al acesteia, Rolf Breuer, i-a pus sub semnul indoielii bonitatea financiara, intr-un interviu acordat Bloomberg in 2002. Grupul media a intrat in insolventa in lunile urmatoare. Disputa a dus la declansarea mai multor procese si la investigatii penale, una dintre ele referitoare la depozitiile facute in justitie de directori ai bancii.

"Cu acest acord rezolvam o problema legala veche, binecunoscuta. In opinia noastra este in interesul actionarilor", au aratat intr-un comunicat Juergen Fitschen si Anshu Jain, co-directori generali ai Deutsche Bank.

Deutsche Bank, cea mai mare banca din Germania, va plati pe langa cele 775 de milioane de euro dobanzi si comisioane legale.

La sfarsitul anului trecut banca avea alocate pentru amenzi si litigii 2,3 miliarde de euro. Deutsche Bank a inregistrat in trimestrul patru pierderi de 958 milioane de euro, din cauza cheltuielilor legale si a unor costuri contabile.

In 2012, un tribunal din Munchen a decis ca Deutsche Bank si Breuer poarta raspunderea pentru afirmatiile din interviul acordat Bloomberg, dar nu a stabilit atunci valoarea despagubirilor, pentru care a avut loc o pocedura separata.

In procesele care au continuat dupa moartea lui Kirch, Deutsche Bank a fost acuzata ca a complotat in secret pentru prabusirea grupului media sau s-a folosit de acest risc pentru a-l obliga pe Kirch sa numeasca banca drept consultant pentru restructurare. Interviul acordat Bloomberg a facut parte din aceasta strategie, potrivit acuzatiilor.

KirchGroup, fondat de Leo Kirch, a intrat in faliment in 2002, din cauza datoriilor legate de achizitia drepturilor de difuzare a competitiilor sportive de catre canalele sale de televiziune, si de lansarea unor servicii TV contra cost.

Compania holding era Taurus Holding, care avea trei subsidiare mari, KirchMedia, Kirch PayTV si KirchBeteiligung. KirchMedia a intrat in insolventa in 8 aprilie 2002, urmata de KirchPayTV pe 8 mai 2002 si de KirchBeteiligung in iunie 2002, alaturi de Taurus Holding.

Principalele active ale KirchMedia erau KirchSport, care detinea drepturile TV pentru Cupa Mondiala de fotbal si alte sporturi, o participatie de 52,5% la ProSiebenSat.1 Media, canalul sportiv DSF, TaurusProduktion, companie de productie de filme si televiziune, si TaurusLizenz.