Intr-un interviu acordat cotidianului "Bild" dupa ce Departamentul de Justitie al SUA a cerut bancii sa plateasca o amenda de 14 miliarde dolari pentru afacerile cu ipoteci dubioase, ceea ce a dus la scaderea actiunilor la bursa, Cryan a subliniat ca Deutsche Bank "indeplineste toate cerintele de capital si lucreaza din greu pentru a face acelasi lucru atunci cand exigentele vor fi mai mari".

"Situatia este mai buna fata de cum se vede din afara", a dat el asigurari, dupa ce a semnalat ca, in lunile trecute s-au inregistrat avansuri semnificative pentru imbunatatirea situatiei bancii.

Amenda Departamentului de Justitie al SUA, legata de afacerile imobiliare din 2005 - 2007, este o "prima propunere de acord", care a generat multe ingrijorari.

"Dar, de la inceput a fost clar ca nu vom plati aceasta suma", a spus Cryan si si-a exprimat increderea ca autoritatile americane vor acorda Deutsche Bank "acelasi tratament corect" precum cel pe care l-a dat bancilor americane cu care a incheiat acorduri.

Cryan a precizat ca nu intelege cum cineva se poate gandi ca a cerut ajutor cancelarului german, Angela Merkel, si a subliniat ca nici nu a insinuat asa ceva.

"Nu ne-am propus asa ceva", a raspuns el la intrebarea daca banca nevoie de ajutor de la stat.

Riscurile contabile ale bancii, a continuat Cryan, sunt mai mici decat in trecut si situatia lichiditatilor "este comoda".

Actiunile bancii s-au prabusit la mai putin din jumatate din valoare dupa ce Cryan a preluat conducerea, in iulie 2015, iar acesta a recunoscut preocuparea actionarilor, care vor sa se puna capat riscurilor si sa se avanseze in privinta reformelor.

"Asta face loc pentru multe speculatii", a recunoscut el, subliniind ca reformele necesita timp si ca va fi continuat planul prevazut.

Cryan considera "irelevant" faptul ca banca nu va obtine un loc bun pe lista bancilor europene, dupa testele de stres, si a reamintit ca rezervele de capital sunt mai bune fata de acum doi ani.

In ceea ce priveste planurile privind desfiintarea a 9.000 de locuri de munca, din care 4.000 in Germania, seful Deutsche Bank s-a limitat la a mentiona ca va fi continuat programul stabilit si ca negocierile cu comitetul companiei sunt in mare masura inchise.

Actiunile revin pe crestere, dupa ce banca a anuntat vanzarea asiguratorului Abbey Life

Actiunile Deutsche Bank inregistrau cresteri miercuri, atenuand temerile privind sectorul financiar german, dupa ce banca a anuntat vanzarea companiei britanice de asigurari Abbey Life catre Phoenix Group Holdings, cu suma de 1,22 miliarde de dolari, transmite Reuters.

Tranzactia face parte din strategia Deutsche Bank de vanzare a activelor care nu sunt de baza si va duce la majorarea indicelui de adecvare a capitalului cu zece puncte de baza. De asemenea, tranzactia va majora nivelul capitalului, pentru a indeplini cerintele autoritatilor de reglementare, si va reasigura investitorii in privinta soliditatii celui mai mare grup bancar german.

In urma tranzactiei anuntata miercuri va rezulta o pierdere inainte de taxe de aproximativ 800 de milioane de euro (895 de milioane de dolari) in primul trimestru din 2017, in special sub forma de deprecieri de active pentru Deutsche Bank.

Miercuri la pranz, actiunile Deutsche Bank au urcat cu 3,1% la Bursa de la Frankfurt, dupa ce marti au inregistrat un nivel scazut record.