Cei au crezut in succesul monedei virtuale au avut parte de o inapoiere a investitiei facute mai mult decat multumitoare.

James Howells, un specialist in IT din Marea Britanie, se numara insa printre cei ghinionisti. Potrivit Mashable, care citeaza The Guardian, barbatul a cumparat 7.500 bitcoin in 2009 si i-a pastrat pe un hard drive. Asta pana vara trecuta, cand, uitand de investitia facuta, a aruncat hardul cu totul la gunoi, fara sa isi dea seama ca arunca de fapt o avere.

Howells ar fi putut acum sa isi preschimbe monedele virtuale in bani gheata, mai precis in nu mai putin de 7,5 milioane de dolari. La vremea la care facuse tranzactia, investitia nu depasea suma de 675.000 de dolari.

Hardul a ajuns intr-o groapa de gunoi de langa Newport, Tara Galilor, care este insa de marimea unui teren de fotbal. Cel mai probabil, comoara zace acum ingropata sub cativa metri de gunoi. Howells nu a facut niciodata o copie de rezerva a datelor de pe hard.

“Am ajuns in punctul in care ori rad, ori plang cand ma gandesc. De ce nu sunt in acest moment acolo cu o lopata? Cred ca pur si simplu m-am resemnat ca n-o sa-i mai gasesc niciodata”, a declarat ghinionistul pentru The Guardian.

Acesta a infiintat un fond virtual de donatii pentru cei care vor sa dea o mana de ajutor si sa-i mai aline pierderea, insa spune ca nu se asteapta la mare lucru din aceasta directie.