Seful FMI, fost ministru de finante al Frantei in timpul administratiei Sarkozy, sustine ca solutia aleasa in privinta litigiului cu controversatul om de afaceri Bernard Tapie era cea mai buna optiune la acea data. 

In urma audierilor, magistratii ar putea hotari inceperea unei investigatii oficiale privind decizia lui Lagarde, contrar sfaturilor consilierilor din minister, de a utiliza arbitrajul pentru a solutiona un litigiu vechi dintre fosta banca de stat Credit Lyonnais si Tapie. 

Tapie, apropiat al fostului presedinte Sarkozy si fost proprietar al clubului Olympique Marseille, este o personalitate controversata in Franta.

Litigiul dintre omul de afaceri si Credit Lyonnais se refera la o tranzactie care a avut loc in 1993, cand Tapie a vandut catre banca participatia pe care o detinea la producatorul german de imbracaminte si echipamente sportive Adidas.  Mai tarziu, banca a vandut pachetul cu un profit semnificativ, iar Tapie a inceput o actiune in justitie sustinand ca a fost fraudat.  Tapie a fost inchis timp de aproximativ sase luni in 1997 pentru complicitate la fapte de coruptie in legatura cu aranjarea unui meci de fotbal in 1993.  Credit Lyonnais, una dintre cele mai vechi banci franceze, a disparut in 2003, fiind absorbita de grupul Credit Agricole. 

In 2007, presedintele Sarkozy a sugerat ca Ministerul Finantelor, condus de Lagarde si institutia care reprezenta statul in disputa, ar trebui sa apeleze la o comisie de arbitraj.  In urma judecarii cazului intr-o comisie de arbitraj, Tapie a obtinut de la stat despagubiri de 420 milioane euro, cu mult mai ridicate decat ar fi putut primi in justitie. 

Christine Lagarde este unul dintre cei mai populari politicieni de centru-dreapta din Franta.  Predecesorul ei la conducerea FMI, Dominique Strauss-Kahn, de asemenea un cunoscut politician francez, a fost nevoit sa demisioneze in urma unui scandal de hartuire sexuala.