Departamentul american al Muncii a informat vineri ca luna trecuta au fost create 211.000 de noi locuri de munca, peste estimarile analistilor. In plus, Departamentul american al Muncii a revizuit si cifrele privind locurile de munca create in lunile septembrie si octombrie, care potrivit noilor date au fost cu 35.000 mai mari decat s-a raportat initial.  

Cu toate acestea, rata somajului a ramas nemodificata la 5%, cel mai scazut nivel de dupa luna februarie 2008, inaintea crizei financiare.

Datele statistice referitoare la numarul de noi locuri de munca create si cele referitoare la rata somajului sunt calculate pe baza a doua anchete diferite, una derulata in randul companiilor si alta in randul gospodariilor, ceea ce explica existenta unor diferente intre ele.  

Raportul Departamentului Muncii vine la o zi dupa ce presedintele Rezervei Federale, Janet Yellen a apreciat ca economia americana indeplineste criteriile pentru ca Banca centrala a SUA sa adopte prima majorare a costului creditului de dupa iunie 2006.

Comitetul de politica monetara de la Rezerva Federala americana se reuneste in perioada 15-16 decembrie.