Initial, Elstat anuntase reintrarea Greciei in recesiune in primul trimestru din 2015, in urma unui declin al PIB-ului de 0,2%, dupa o scadere de 0,4% in precedentele trei luni. Joi, datele au fost revizuite in sus, indicand o crestere zero a economiei in primele trei luni din acest an. 

Analistii intervievati de Bloomberg se asteptau la un declin al PIB-ului Greciei de 0,5% in T2 din 2015, in urma recentelor rapoarte care indicau un declin al activitatii economice si a temerilor privind iesirea Greciei din zona euro.

Turbulentele au fortat Guvernul de la Atena sa impuna restrictii asupra miscarilor de capital, pentru a preveni retragerile masive din depozitele bancilor elene. 

In ritm anual, economia Greciei a inregistrat un avans de 1,%, in T2 din 2015, comparativ cu o expansiune de 1,5% in perioada similara din 2014. 

Vineri, Eurostat va publica datele privind evolutia economiilor din UE in trimestrul doi din 2015, analistii estimand un avans al zonei euro de 0,4%.  In 2014, economia a iesit din recesiunea care a durat sase ani, inregistrand un avans de 0,8%.