Prima estimare privind PIB-ul din primul trimestru, prezentata joi de biroul national de statistica de la Londra, a indicat o performanta peste asteptari a sectorului serviciilor, care a condus la depasirea estimarilor analistilor privind cresterea economica, de 0,1%.

In trimestrul al patrulea al anului trecut, economia britanica s-a contractat cu 0,3%.

Ministrul de finante George Osborne a declarat la scurt timp dupa aparitia datelor ca evolutia pozitiva serveste drept dovada ca masurile luate de guvern contribuie la "construirea unei economii pregatite pentu viitor", potrivit The Guardian.

"Cifrele de astazi sunt un semn incurajator ca economia se vindeca. In pofida unei situatii economice dificile, facem progrese. Stim cu totii ca nu exista solutii usoare pentru problemele care s-au acumulat pe parcursul multor ani si nu pot promite ca drumul ce urmeaza va fi mereu neted, insa daca vom continua sa infruntam cu fermitate problemele Marea Britanie isi va reveni si vom construi o economie pregatita pentru viitor", a afirmat Osborne.

Sectorul serviciilor a crescut cu 0,6% in perioada analizata, in timp ce productia industriala a inregistrat un avans de 0,2%. In schimb, sectorul constructiilor a scazut cu 2,5%.