Metroul din Bruxelles a fost inchis si pasagerii sunt evacuati. Doua bombe au explodat la metrou, in statii apropriate de institutiile europene.

Agentia belgiana Belga citata de Reuters scrie ca inaintea exploziilor s-ar fi auzit focuri de arma si strigate in limba araba.

Ca urmare a exploziilor inregistrate in cursul diminetii de astazi la aeroportul din Bruxelles, Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei a intreprins in regim de urgenta demersurile legale pe langa autoritatile locale, inclusiv pe langa autoritatile aeroportuare si reprezentantii biroului Tarom de la Bruxelles, in vederea obtinerii unor informatii suplimentare cu privire la circumstantele producerii incidentului si cetatenia persoanelor afectate.

Ambasada Romaniei in Regatul Belgiei mentine contactul cu autoritatile locale si este pregatita sa acorde asistenta consulara de specialitate in limita competentelor legale.

Tarom a transmis o informare privind situatia zborului RO 371:

Tinand cont de explozia care a avut loc pe aeroportul din Bruxelles, terminalul plecari, Compania Tarom informeaza faptul ca aeronava B737 – 700 a companiei Tarom , cu numar de zbor RO 371 care a decolat de la Bucuresti la ora 07.20, cu destinatia Bruxelles, avand la bord un numar de 81 de pasageri se afla in zbor in acest moment si a fost redirectionata catre aeroportul din Amsterdam.”

Mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro