Prin aceasta initiativa, Harper Beckham va putea sa lanseze sub propriul brand diverse produse precum jucarii si articole vestimentare si, de asemenea, sa isi protejeze numele in industria de divertisment sub incidenta legii drepturilor de autor.

Numele celorlalti trei copii ai cuplului Victoria si David Beckham sunt deja marci inregistrate.

Potrivit documentelor oficiale, depuse pe 22 decembrie, Victoria Beckham este detinatorul drepturilor de autor si custodele celor patru marci inregistrate pe numele copiilor ei.

Acest fapt inseamna ca fosta membra a grupului Spice Girls, devenita creatoare de moda, este singura persoana care poate sa foloseasca in mod legal numele ”Harper Beckham” pe diverse game de produse, precum papusi si creme cosmetice.

De asemenea, aceasta marca inregistrata protejeaza numele Harper Beckham, care nu va putea fi folosit de nicio persoana din industria muzicala, de film si de televiziune.

Harper, fiica sotilor Beckham, a primit acest prenume in semn de omagiu adus scriitoarei Harper Lee, autoarea cartii preferate a Victoriei Beckham - ”Sa ucizi o pasare cantatoare” (”To Kill a Mockingbird”).

Afacerile familiei Beckham reprezinta un veritabil imperdiu financiar, ce a fost evaluat de experti la cateva sute de milioane de lire sterline.

In plus fata de colectiile de moda lansate de Victoria, care se bucura de mare succes, sotii Beckham promoveaza diverse produse comerciale care inregistreaza vanzari consistente - in special parfumuri si lenjerie intima.

David Beckham si-a inregistrat numele ca marca protejata in anul 2000, iar Victoria a facut acelasi lucru in 2002.

Cei trei fii ai cuplului, Cruz, Romeo si Brooklyn, au prenumele protejate prin acelasi tip de marca inregistrata precum Harper.

Brooklyn, in varsta de 18 ani, a debutat de curand in calitate de fotograf, iar prima lui carte va fi lansata in luna mai. Romeo, in varsta de 14 ani, a aparut ca model in cateva reclame ale brandului Burberry. Cruz, in varsta de 12 ani, a debutat in muzica si doreste sa devina cantaret.

David Beckham si Victoria Adams, membra a fostului grup Spice Girls, s-au casatorit in anul 1999 si au impreuna trei fii si o fiica - Brooklyn, nascut pe 4 martie 1999, Romeo, nascut pe 1 septembrie 2002, Cruz, nascut pe 20 februarie 2005, si Harper, nascuta pe 10 iulie 2011.