Presedintele rus "continua sa demonstreze faptul ca este unul dintre putinii oameni care isi permit sa faca ce vor", explica Forbes, revista care intocmeste clasamentul.  

Sanctiunile impuse tarii sale "au lovit rubla si au dus Rusia intr-o profunda recesiune, fara a-l afecta insa pe Putin catusi de putin", constata Forbes, subliniind totodata ca popularitatea sa ramane foarte ridicata in randul rusilor.   

Vladimir Putin s-a transformat din "paria" in "omul momentului", dupa ce a decis, la finalul lunii septembrie, implicarea Rusiei in conflictul din Siria.

Pe de alta parte, cancelarul Angela Merkel, actor principal in drama finantelor elene si acum in criza refugiatilor, l-a "trimis" pe Obama de pe locul doi pe trei.

Un nou-venit in top este Donald Trump, magnatul imobiliarelor care ravneste la nominalizarea republicana pentru Casa Alba. 

Seful gruparii radicale Statul Islamic, irakianul Abou Bakr al-Baghdadi, intrat in clasamentul Forbes in 2014 pe locul 54, figureaza si in topul pe 2015, dar trei pozitii mai jos.