Decizia de a extinde operatunile deja existente in orasul german va duce la crearea a 150-250 de noi posturi la Frankfurt, a spus persoana, adaugand ca ramane de stabilit daca acestea vor fi ocupate prin transferarea unor angajati existenti sau prin angajari locale, fiind probabil sa fie o combinatie.

Biroul din Frankfurt al Citigroup, unde banca americana are deja 350 de angajati, va efectua unele dintre activitatile de trading care au loc in prezent la Londra, dar capitala britanica va ramane sediul central pentru Europa, Orientul Mijlociu si Africa, a mai spus sursa citata, potrivit News.ro.

Citigroup a analizat o astfel de masura de luni de zile, dupa ce britanicii au votat anul trecut pentru iesirea din Uniunea Europeana. Banca a evaluat orase din Irlanda, Spania, Italia, Germania, Franta si Olanda.

Frankfurt este alegerea naturala pentru multe companii internationale, datorita ecosistemului financiar format de Deutsche Bank, Banca Centala Europeana si autoritate pentru servicii financiare BaFin.