Banca americana intentioneaza sa isi transfere o parte din afacerile de brokeraj in orasul german, de la Londra, in timp ce o parte din operatiunile de administrare a activelor vor fi mutate la Dublin, a spus una dintre persoane, potrivit News.ro.

Aproximativ 300 de locuri de munca vor fi transferate in diverse orase europene, inclusiv la Paris, in timp ce 200 vor merge la Frankfurt.

Orasul Frankfurt a devenit cel mai mare castigator al luptei pentru mii de locuri de munca din Londra care vor fi transferate in noi centre din Uniunea Europeana, in pregatirea exit-ului Marii Britanii din blocul comunitar, in 2019.

Standard Chartered si Nomura Holdings se afla printre bancile care au ales deja Frankfurtul pentru noua baza europeana. Ca si Morgan Stanley, este probabil ca majoritatea bancilor sa opteze pentru un model in care vor transfera locuri de munca in mai multe tari.

Frankfurtul, centrul financiar german, ofera proximitatea de Banca Centrala Europeana, care supravegheaza bancile europene si stabileste politica monetara pentru tarile care folosesc euro. Orasul ofera acces la cea mai populata tara europeana si la cea mai mare economie din regiune.

Londra ar putea pierde 10.000 de locuri de munca din sectorul bancar din cauza Brexit, a estimat in acest an institutul de cercetari Bruegel. Asociatia Frankfurt Main Finance anticipeaza in schimb ca Frankfurtul ar putea atrage 10.000 de posturi.

Decizia Morgan Stanley este una preliminara si va depinde de viitorul relatiilor comerciale ale Marii Britanii cu UE, a spus una dintre persoane.