"Lucram sa ne asiguram ca acest scenariu nu devine realitate. Colaboram cu Banca Centrala Europena la scenariul unui euro solid", a spus Weidmann, potrivit Mediafax.

Seful Bundesbank va participa miercuri la o ceremonie organizata la Ministerul de Finante de la Berlin pentru celebrarea a zece ani de la introducerea euro in ianuarie 2002.

"Nu exista un plan B, nu exista o tiparnita in subsolul Bundesbank", a glumit Weidmann, pentru care "singurele marci germane existente sunt cele expuse la Muzeul Monedelor si cele pe care lumea continua sa le aduca la banca centrala pentru a le schimba in euro".

Weidmann a respins, din nou, apelurile economistilor ca Banca Centrala Europeana (BCE) sa intervina prin achizitii masive de obligatiuni pentru a sustine costurile de imprumut ale statelor cu probleme din zona euro.

Seful Bundesbank considera ca statele cu probleme din zona euro trebuie sustinute prin intermediul Facilitatii Europene pentru Stabilitate Financiara si prin Mecanismul European de Stabilitate, care va intra in vigoare anul urmator.

La zece ani de la intrarea in circulatie a monedei unice, peste 60% dintre germani considera ca introducerea euro nu a fost o idee buna. 85% dintre persoanele intervievate in cadrul unui sondaj considera ca moneda unica a determinat o crestere a preturilor. De asemeanea, trei sferturi dintre germani considera ca vechea lor moneda, Deutsche Mark, era mai stabila in raport cu monedele straine decat este in prezent euro.

Citeste si:

Nemtii, nostalgici dupa marca. Peste 60% dintre ei considera ca euro nu a fost o idee buna 

In Germania a revenit marca. Primul produs care "se vinde" in vechea moneda nemteasca FOTO