Profitul net al JPMorgan a scazut cu 7,9%, la 5,99 miliarde de dolari, de la 6,5 miliarde de dolari an urma cu un an. Veniturile au scazut cu 2,3%, la 25,4 miliarde de dolari.

Rezultatele raportate marti ar putea fi insa umbrite de intrebarile legate de starea de sanatate a directorului general Jamie Dimon, in varsta de 58 de ani, care a anuntat pe 1 iulie ca va urma un tratament cu raze si chimioterapie pentru cancer la gat. Dimon a spus ca prognosticul este excelent si ca va putea lucra in timpul tratamentului de opt saptamani, dar anuntul a provocat noi intrebari legate de succesorul sau la banca, pe care o conduce din 2006.

Actiunile JPMorgan sunt in crestere cu 2,1%, in urma publicarii rezultatelor financiare.

Profitul net al Goldman Sachs a urcat in mod surprinzator, cu 5%, in trimestrul al doilea, la 2,04 miliarde de dolari, de la 1,93 miliarde de dolari in aceeasi perioada a anului trecut, depasind asteptarile analistilor. Veniturile din operatiunile de trading a fost sub 25% din castigul de 19 miliarde de dolari obtinut in 2009, fiind cel mai mic de la declansarea crizei financiare.

Actiunile Goldman Sachs sunt in urcare cu 1,3%. De la inceputul acestui an, titlurile Goldman Sachs au scazut cu 5,8%, inregistrand cea mai slaba evolutie in cadrul indicelui Dow Jones.