In cadrul unei intalniri care a avut loc in paralel cu cea a celor doi lideri de partid Georges Papandreou si Antonis Samaras, doua delegatii din cadrul Pasok (socialisti) si Noua Democratie (dreapta) au convenit ca "data cea mai potrivita pentru alegerile" anticipate este 19 februarie, a declarat ministerul intr-un comunicat scurt.

Liderul opozitiei Antonis Samaras cere de mai multe saptamani organizarea de alegeri legislative anticipate imediate inainte de orice angajament din partea sa de a sustine planul european de salvare a Greciei.

El a acceptat sa participe la un Guvern de uniune nationala pentru a permite ratificarea, de catre Grecia, a unui plan european anticriza inainte de sfarsitul anului, cu conditia ca alegerile generale sa fie decise ulterior.

Premierul Georges Papandreou s-a opus pana in prezent organizarii de alegeri anticipate, deoarece scandetele tarii in raport cu enorma sa datorie nu permit nici cea mai mica perioada de instabilitate.

In cursul reuniunii bipartite pe tema alegerilor, in afara de ministrul de Finante Evangelos Venizelos, care conduce delegatia greaca la eurogrupul de luni de la Bruxelles, a participat si Petros Christodoulou, care conduce agentia de gestionare a datoriei publice, a precizat comunicatul.

Citeste si:

Premierul grec isi anunta demisia dupa crearea noului Guvern de coalitie. Ce asteapta Germania de la seriful "Merkel"

Banca Nationala a Elvetiei: Francul se va deprecia in continuare