Această estimare este 20 de ori mai mare decât prima anvelopă, de 7,85 de miliarde de dolari (6,6 miliarde de euro) cerută Congresului de către Donald Trump, în vederea finanţării reconstrucţiei zonelor sinistrate.

Zona geografică şi populaţiile afectate de acest oribil uragan şi inundaţii sunt mult mai importante decât în timpul (uraganului) Katrina, care a costat peste 120 de miliarde de dolari”, a declarat duminică, pentru Fox News, Greg Abbott.

Uraganul Katrina a devastat în 2005 Louisiana, un stat vecin cu Texasul, şi mai ales oraşul New Orleans.

Consilierul Casei Albe pentru Securitate Internă Tom Bossert a anunţat joi că cereri de ajutorare vor fi soluţionate în etape, pe măsură ce nevoile vor fi mai bine evaluate şi cunoscute.

Totodată, aproximativ 5,5% din producţia de petrol din Golful Mexic, de 96.000 de barili pe zi, este închisă în urma uraganului Harvey care a trecut peste Texas acum mai mult de o săptămână, a anunţat Biroul pentru Siguranţă şi Mediu din Statele Unite.

În total, platformele extractive din Golf au pierdut o producţie de circa 2,97 de milioane de barili, de când au început să oprească activitatea, pe 23 august.

Producţia afectată a scăzut semnificativ de la un nivel de 24,5%, respectiv 428.568 de barili pe zi pe 26 august, pe măsură ce muncitorii evacuaţi au început să revină la lucru.

Companiile care au operaţiuni în Golful Mexic produc circa 1,75 de milioane de barili de petrol pe zi. Personalul este încă evacuat de pe 30 de platforme offshore.

Biroul pentru siguranţă mai estimează că 8,4% din producţia de gaze naturale din regiune este oprită.