La nivelul Uniunii Europene, cel mai ridicat procentaj de absolventi se afla in domeniile stiinte sociale, afaceri si drept, in special in Bulgaria (49%), Luxemburg (46%), Cipru (46%) si Lituania (43%).

In domeniul sanatatii si asistentei sociale, cea mai ridicata proportie de absolventi se afla in Belgia (25%), Suedia (23%), Danemarca (21%) si Finlanda (20%).

In 2014, aproape cinci milioane de studenti au absolvit studii tertiare in UE, din care 58% erau femei si 42% barbati. Barbatii au obtinut diplome in special in domeniul ingineriei, industriei si constructiilor, in timp ce femeile in domeniul sanatatii si asistentei sociale.

In toate statele membre ale UE au existat in 2014 mai multe femei care au absolvit studii tertiare decat barbati (58% din absolventi au fost femei). Procentajul femeilor este in mod special ridicat in Estonia si Polonia (ambele cu 66%), iar cea mai echilibrata distributie pe genuri a fost inregistrata in Germania (51%) si Irlanda (52%).

Femeile sunt supra-reprezentate in educatie in toate statele membre. Procentajul lor in acest domeniu s-a ridicat la 80% in 2014 si a variat de la 62% in Luxemburg la 97% in Romania.