Birouli Statistica a inceput sa masoare rata inflatiei din 1989, insa a folosit un model de calcul pentru a estima valorile acestui indicator din anul 1960, relateaza Bloomberg.

Analistii au estimat ca inflatia anuala va incetini la 0,1% in luna februarie.

Preturile la alimente si bauturi non-alcoolice au coborat cu 3,3% in februarie, cel mai mare declin inregistrat vreodata la acest capitol. De asemenea, scaderea pretului benzinei a contribuit la incetinirea inflatiei.

"Rata inflatiei a coborat la 0%, cel mai jos nivel inregistrat vreodata. Este o veste buna pentru bugetele familiilor", a comentat premierul britanic David Cameron pe Twitter.

Guvernatorul bancii centrale a Marii Britanii, Mark Carney, a estimat in luna februarie ca inflatia ar putea inregistra valori negative in urmatoarele luni, dar ca va accelera spre finalul anului, pentru a ajunge treptat peste tinta de 2% a bancii.

Lira sterlina a scazut cu 0,2% fata de dolar, la 1,4920 de dolari pe unitate, imediat dupa anuntarea datelor privind inflatia din februarie, revenindu-si ulterior la 1,4941 dolari pe unitate, potrivit MarketWatch.

La nivelul zonei euro, preturile de consum au coborat cu 0,3% in februarie fata de aceeasi luna din 2014, marcand a treia luna consecutiva de scadere.