"Inchiderea unui guvern" intervine cand organul legislativ al unui stat nu se poate hotari asupra bugetului alocat programelor guvernamentale, intr-un an fiscal. Principalul efect al sistarii activitatii guvernamentale il reprezinta disponibilizarile si taierile de salarii din sectorul public.

Cazurile de inchideri guvernamentale au fost destul de frecvente in ultimii ani, in SUA: s-au intamplat la nivel central (2005, 2006), in New York (2005), Minnesota (2005 si 2011), Puerto Rico (2006), New Jersey (2006) si Pennsylvania (2007).

Cum afecteaza aceste masuri populatia din Minnesota

Sute de locuitori furiosi din statul Minnesota (SUA) au iesit in strada, vineri, dupa ce guvernul a intrat in acest blocaj, scrie Politico.com . Masura inseamna ca a fost amanata acordarea certificatelor de casatorie, evacuarea celor care campeaza in parcurile din stat si intrarea in concediu fortat a peste 23.000 de angajati "neesentiali" ai guvernului.

Un alt semn ca guvernul din Minnesota si-a sistat activitatea il reprezinta lipsa steagurilor statului Minnesota sau al SUA de pe Capitoliu, unde sunt arborate de obicei.

Citeste continuarea pe www.gandul.info!