Marsul a inceput in jurul orei 12.30 GMT (15.30 ora Romaniei) si a fot strict supravegheat de politie pentru a se evita orice degenerare, asa cum s-a intamplat in cadrul unei manifestatii similare convocate de "indignati" in urma cu un an impotriva lui Silvio Berlusconi, in timp ce Italia era in plina furtuna financiara.

"Cu Europa care se revolta, sa indepartam Guvernul Monti", se putea citi pe un banner de mari dimensiuni ce se afla in deschiderea marsului care a plecat din Piazza della Repubblica, in apropiere de gara Termini, si se indreapta catre Piazza San Giovanni situata la o distanta de 1,5 kilometri.

Manifestantii arborau marionete gigantice ale lui Mario Monti, Angela Merkel si Barack Obama. Ei raspundeau in special la apelul Partidului Comunist al Muncitorilor, al Refondarii Comuniste si al sindicatelor autonome.

Colectivul No Tav impotriva trenului de mare viteza ce ar urma sa circule pe ruta Torino-Lyon, aflat la originea unei contestari marcate de incidente violente intr-o vale alpina, miscari studentesti si ale persoanelor nevoiase care protesteaza fata de austeritate si somaj sustin initiativa.

Prefectura Romei a impus marsului un anumit traseu, interzicand orice circulatie a automobilelor in cartier, iar primarul capitalei a lansat un apel la manifestanti sa "respecte orasul".