“Vada a bordo, cazzo!” (“Intoarce-te la bord, nenorocitule!” – traducere aproximativa, n.red.), i-a strigat Gregorio Maria De Falco, membru al Pazei de Coasta italiene, capitanului de pe Costa Concordia, care plecase cu o barca de salavare, in timp ce vasul se scufunda.

De Falco i-a cerut de mai multe ori capitanului Francesco Schettino sa se intoarca si sa puna in aplicare un plan de masuri de salvare a celor peste 4.200 de pasageri aflati la bord.

In acest context, un ziar italian, Il Libero, publicatie cunoscuta pentru apropierea de fostul premier Silvio Berlusconi, a folosit aceeasi fraza intr-o caricatura reprezentand-o pe Angela Merkel, care vasleste spre tarm intr-o barca in culorile nationale ale Germaniei, in incercarea de a se indeparta de un vas care se scufunda si care se numeste “MS Europa Discordia”.

Parodia care a innebunit internetul la inceput de an. Sarkozy, in rolul unui chelner beat, catre Merkel: „Arati mai bogata ca niciodata” VIDEO

Caricatura semnifica faptul ca Angela Merkel si-a abandonat vasul, in contextul salvarii zonei euro si a monedei unice.

In ziua in care caricatura a fost preluata pe prima pagina a majoritatii ziarelor de la Roma, premierul italian Mario Monti cerea Germaniei sa contribuie cu mai mult la salvarea zonei euro, eventual prin eurobonduri, pentru a ajuta la diminuarea costurilor de imprumut pentru Italia. Guvernul german a ramas, insa, ferm pe pozitie, iar Merkel a reamintit ca nu este de acord cu o asemenea masura.

Da CLICK pe fotografia de mai jos pentru a vedea caricatura.