Board-ul Worldpay a anuntat marti ca a primit o astfel de propunere din partea JPMorgan si a procesatorului american de carduri de credit Vatif.

Board-ul a notat intr-un comunicat ca nu exista vreo certitudine ca va fi facuta o oferta si ca cele doua companii pot sa anunte pana la 1 august daca intentioneaza acest lucru.

Un purtator de cuvant al Vantiv nu a fost disponibil pentru comentarii.

Worldpay proceseaza zilnic milioane de plati in magazine, online si prin telefoanele mobile, majoritatea in Marea Britanie si SUA.

Pana luni dup-amiaza, inainte ca propunerea sa fie dezvaluita, Worldpay avea o capitalizare bursiera de 6,39 miliarde de lire sterline (8,24 miliarde dolari). Actiunile Worldpay au crescut marti cu 22%, in urma informatiilor.

Afacerile in domeniul platilor au fost in ultima perioada tinte atractive de preluare. Bancile si companiile de plati isi reconfigureaza ofertele pe masura ce clientii record la carduri si dispozitive mobile pentru a face plati.

Intre timp, comisioanele de procesare sunt presate de autoritatile de reglementare si cresterea concurentei venite din partea startup-urilor tehnologice, asa ca procesatorii existenti vor sa faca economii prin fuziuni si achiziti.

Compania europeana de plati Nets, care concureaza Worldpay, a anuntat weekend-ul trecut ca a primit o propunere de preluare.

In aprilie, Mastercard a obtinut acordul autoritatilor de reglementare pentru preluarea companiei tehnologice de plati VocaLink Holdings, pentru circa 920 de milioane de dolari.

JPMorgan opereaza deja un serviciu de plati in Europa, cu sediul in Irlanda si proceseaza zilnic aproximativ 40 de milioane de tranzactii de credit si debit.

Worldpay s inregistat in 2016 o crestere de 15% a veniturilor, la 4,54 de miliarde de lire sterline.