Intr-un comunicat, Nordstrom a precizat ca deciziile sale de cumparare sunt luate in functie de performanta produselor, iar renuntarea la unele dintre cele peste 2.000 de branduri vandute in magazinele sale "face parte din ritmul regulat al afacerii noastre".

"In fiecare an, renuntam la aproximativ 10% (din marci) si ne improspatam oferta. In acest caz, bazandu-ne pe performanta marcii, am decis sa nu o mai cumparam pentru acest sezon", a adaugat grupul.

Anuntul facut de Nordstrom intervine dupa o campanie intitulata #GrabYourWallet, care solicita consumatorilor sa boicoteze magazinele care vand produse semnate Trump.

Campania a fost lansata in octombrie 2016 de catre doua femei, care au ales pentru titlul acesteia o denumire care face aluzie la o remarca vulgara facuta de actualul presedinte cu privire la femei intr-un filmulet din 2005.

Site-ul campaniei, Grabyourwallet.org, publica o lista a companiilor care ar trebui boicotate, acuzandu-le ca il sprijina pe Donald Trump.

Ivanka Trump are un trecut in lumea modelingului si un brand de imbracaminte si de incaltaminte care ii poarta numele. In plus, fiica presedintelui si-a lansat propria linie de bijuterii, al carei design il semneaza.