"Suntem de acord cu necesitatea mentinerii sanctiunilor puternice impotriva Rusiei pana cand va inceta agresiunea impotriva Ucrainei", a declarat Barack Obama intr-o conferinta de presa organizata impreuna cu David Cameron la Casa Alba.

"Stiu ca David Cameron mi se alatura in a afirma ca vom face totul pentru a ajuta Franta sa faca dreptate; vom colabora toti pentru a impiedica atentatele si a destructura retelele teroriste", a adaugat Obama, ca reactie la atentatele comise in Franta, soldate cu 17 morti.

Reactia Moscovei nu a intarziat sa apara: "Vor culege roadele deciziilor lor incorecte"

Sanctiunile adoptate de Statele Unite si Uniunea Europeana contribuie la agravarea crizei economice mondiale, care a inceput in 2008, a declarat vineri seara presedintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Dumei de Stat, Aleksei Puskov, citat de RIA Novosti.

"Criza economica mondiala inceputa in 2008 inca nu s-a terminat, ea continua se se agraveze. Consider ca este vina Statelor Unite si a Uniunii Europene, care au adoptat sanctiuni impotriva Rusiei", a declarat Puskov, intr-un mesaj postat pe contul sau de Twitter.

"Sunt sigur ca vor culege roadele deciziilor lor incorecte", a adaugat el.