Referindu-se la o sursa anonima, "The Independent on Sunday a aflat ca dl. Cameron a decis sa stabileasca (referendumul) in iunie a anului viitor", trasnmite Agerpres.

Un purtator de cuvant de la Downing Street, biroul premierului, a refuzat sa comenteze.

Ziarul asigura ca seful guvernului vrea sa anunte data referendumului la conferinta anuala a partidului sau conservator in octombrie, noteaza AFP. 

Cameron a promis britanicilor sa renegocieze termenii apartenentei Marii Britanii la UE inainte de a convoca un referendum pe aceasta tema pana la sfarsitul anului 2017.

The Independent  noteaza ca ministrul de finante britanic, George Osborne, merge la Paris pentru a incerca sa obtina sprijin francez pentru propunerile de reforma a UE avansate de Londra. 

Guvernul conservator al lui Cameron a anuntat ca va face campanie pentru continuarea apartenentei Marii Britanii la Uniunea Europeana, dar cere reforme implicand mai ales capacitatea cetatenilor altor tari UE de a obtine beneficii sociale in Marea Britanie, cu competente sporite ale Londrei si posibilitatea de a exclude o posibila mai mare integrare politica. 

De asemenea, criza din Grecia si posibilitatea ca Atena sa paraseasca zona euro au jucat un rol in decizia lui Cameron de a convoca referendumul mai devreme decat era asteptat.