Masurile, care au rolul sa previna manipularea cotatiilor valutare, ar putea fi prezentate pe 12 iunie, in discursul anual al ministrului de Finante adresat liderilor de banci din City of London.

Anul trecut, autoritatile britanice au modificat legislatia astfel incat manipularea dobanzilor interbancare a devenit o fapta penala.

Osborne vrea prin aceste masuri sa puna capat unui val de stiri negative referitoare la manipularea cotatiilor, avand in vedere rolul major jucat de centrul financiar londonez pe o piata valutara de 5.300 de miliarde de dolari.

Trezoreria britanica colaboreaza in acest scop cu Comisia pentru Stabilitate Financiara, autoritate de reglementare care urmeaza sa faca recomandari privind reformele preconizate, inainte de un summit G20 programat in noiembrie.

Martin Wheatley, seful Autoritatii pentru Practicile Financiare, a avertizat sa situatia de pe piata valutara ar putea fi la fel de proasta ca scandalul referitor la manipularea Libor.

Luna trecuta, autoritatea germana de reglementare a sectorului financiar a anuntat ca a descoperit dovezi concrete ca bancile au incercat sa manipuleze pietele valutare.

Osborne a afirmat la randul sau in aprilie ca Trezoreria vrea sa ia masuri pe piata valutara, adaugand ca problema manipularii cotatiilor poate fi foarte grava.