Este în mod profund în interesul nostru ca negocierile să aibă succes” şi să conducă la o nouă relaţie între Regatul Unit şi Uniunea Europeană (UE), a subliniat ea.

Însă ”este responsabilitatea noastră, ca Guvern, să ne pregătim pentru orice eventualitate. Daţi-mi voie să-i asigur pe toţi cei prezenţi în această sală că este exact ceea ce facem”, a continuat ea.

Atât Londra, cât şi Bruxellesul şi-au exprimat nemulţumirea faţă de înaintarea înceată a negocierilor cu privire la Brexit, blocate de detalii ale acordului cu privire la divorţ.

Pe de altă parte, ea a spus că ”aduce Guvernul înapoi în construcţia de case”, o schimbare semnificativă faţă de politica din ultimii ani a Executivului, prin care acesta a lăsat în mare măsură construcţia de locuinţe în seama sectorului privat.

”De 30 sau 40 de ani pur şi simplu nu am construit case suficiente”, iar din această cauză o casă medie costă în prezent de opt ori cât salariul mediu al britanicilor.

May le-a tramsmis delegaţilor la Congres că Guvernul va lansa rapid ”o nouă generaţie de locuinţe sociale cu scopul de a ajuta sau de a repara piaţa imobiliară spartă”.

Ea nu a oferit detalii despre cât vor costa aceste construcţii publice sau câte vor fi construite.

Creşterea preţurilor a transformat deţinerea unei locuinţe într-un scop tot mai greu de atins, mai ales la Londra şi în alte oraşe mari din Marea Britanie.