Dmitri Medvedev a insistat, intr-o intalnire cu membri ai Guvernului, ca deciziile trebuie luate "cat mai curand posibil".

Premierul rus a adaugat ca semnarea de catre R. Moldova a Acordului de Asociere cu Uniunea Europeana va afecta relatiile economice cu tarile din Uniunea Vamala si Comunitatea Statelor Independente.

Consiliului economic eurasiatic (EEU) - organismul principal al Uniunii Vamale intre Rusia, Belarus si Kazahstan - va dezbate posibile masuri de protectie in relatiile economice cu R. Moldova la 16 iulie, a afirmat, la randul sau, adjunctul premierului rus, Igor Suhalov, la intalnirea cu seful Guvernului de la Moscova. 

Medvedev a anuntat, de asemenea, ca Rusia va lua "masuri de protectie" si in cazul Ucrainei si Georgiei, care au semnat Acordul de Asociere cu UE, la 27 iunie.

"Masurile vor fi apropiate sau similiare cu cele pregatite in cazul R. Moldova", a afirmat premierul rus. El a mentionat ca in elaborarea acestora se va tine cont de volumul relatiilor comerciale si de consecintele asupra pietei ruse.  

Rusia a avertizat in mai multe randuri ca apropierea celor fostei trei republici sovietice de UE va avea "consecinte grave".