Intr-o postare pe contul sau de Instagram, Musk a anuntat demararea lucrarilor pentru transportul subteran si a postat un filmulet cu un vehicul care se deplaseaza cu viteza printr-un tunel.

Potrivit acestuia, primul tunel va pleca de la Aeroportul din Los Angeles si va trece prin Culver City, Santa Monica, Westwood si Sherman Oaks in sudul Californiei, urmand ca tunelele viitoare sa acopere intregul Los Angeles.

Musk a botezat masina care sapa tunelurile Godot, dupa piesa de teatru a lui Samuel Beckett, “Asteptandu-l pe Godot”. Musk a mai anuntat ca acestea vor fi rezistente la cutremure.

Potrivit fondatorului Tesla si SpaceX, tunelurile vor permite ca masinile sa se deplaseze cu 200 km/ora, ceea ce ar reduce timpul de parcurgere a distantei dintre Aeroport si cartierul Westwood de la jumatate de ora la 5 minute.

Miliardarul vizionar Elon Musk a starnit uimire la mijlocul lunii decembrie anul trecut cand a anuntat, prin intermediul contului sau de Twitter, ca planuieste sa cumpere o ''masina plictisitoare'' de sapat tuneluri pentru a rezolva problema circulatiei din Los Angeles, care ii da mari batai de cap.

''Traficul ma innebuneste'', a scris pe reteaua de socializare. El a promis atunci ca va numi proiectul ''The Boring Company'' (Compania plictisitoare), potrivit CNN.

Miliardarul declara, in urma cu un an, la un eveniment Hyperloop - concept lansat de el in anul 2013 pentru transportarea pasagerilor cu viteza foarte mare in capsule ce se deplaseaza printr-un tub de joasa presiune - ca tunelurile sunt o modalitate prin care poate fi rezolvata problema ambuteiajelor in orase.

''Este o idee foarte simpla si evidenta. Poti avea tuneluri la mai multe nivele. Poti avea chiar 30 de nivele de tuneluri si sa rezolvi complet problema ambuteiajului'', spunea pe atunci Musk.

La inceputul acestui an, Amazon (AMZN, Tech30) a primit patentul pentru un sistem de livrare a coletelor prin tuneluri, mai arata CNN.