In luna decembrie a anului trecut, Qatar National Bank a achizitionat participatia de 99,91% din actiunile bancii turcesti Finansbank detinuta de National Bank of Greece, pentru 2,7 miliarde de euro. Finansbank este a cincea banca din Turcia in functie de active, depozite si imprumuturi.

Cu o retea de 620 de sucursale si peste 12.000 de angajati, Finansbank are active in valoare de 32 miliarde de dolari, depozite de 17,3 miliarde de dolari si peste 5,3 milioane clienti activi.

Grupul National Bank of Greece a fost nevoit sa isi scoata la vanzare subsidiara din Turcia pentru a acoperi un deficit de capital identificat in urma testelor de stres derulate de Banca Centrala Europeana. Dupa finalizarea acestei tranzactii, National Bank of Greece va putea sa ramburseze obligatiunile convertibile in valoare de doua miliarde emise in luna decembrie 2015.

In octombrie 2003, grupul financiar National Bank of Greece (NBG) a cumparat pachetul majoritar de la Banca Romaneasca, detinand in prezent 99,279% din capitalul social al acesteia. Cu un capital social de peste 700 de milioane de lei si o retea nationala de sucursale in majoritatea oraselor importante ale tarii, Banca Romaneasca are 22 de ani de activitate pe piata bancara din Romania.