Dupa o zi lunga la birou, cu doua sedinte si un proiect de predat in cadrul unuia dintre cei mai importanti furnizori de telecomunicati din SUA, Paul isi parcheaza pe alee masina de cateva zeci de mii de dolari, un BMW 325, si se indreapta spre casa.

Logodnica lui, Cristina, e deja acasa de aproape jumatate de ora si se ocupa cu pregatirea cinei care va fi servita o ora si ceva mai tarziu, pe la opt, impreuna cu o sticla de vin. Pentru ei, este o zi ca oricare alta, iar ritualul pare sa se repete cel putin de cateva ori pe saptamana, doar cu exceptia serilor cand ies in oras sau cand Paul lucreaza pana tarziu.

Paul si Cristina sunt cuplul tipic american din clasa mijlocie. Locuiesc undeva in New Jersey, intr-o casa cu etaj pe care Paul a cumparat-o pe credit in urma cu vreo cinci ani, cand preturile erau inca destul de ridicate si care acum nu mai valoreaza decat jumatate din pretul initial. Lucreaza la cel mult 40 de minute de condus departare de casa si, desi nu ocupa pozitii de management de top si nu au salarii foarte mari, duc o viata in mare parte lipsita de griji.

Amandoi sunt romani. Paul s-a mutat in SUA in urma cu aproximativ 12 ani, lasand in urma familia din Romania si un loc de munca la Connex, devenit intre timp Vodafone.

Citeste continuarea reportajului pe www.businessmagazin.ro!