GMO Internet, care are mai multe afaceri în online, inclusiv publicitate online și distribuție de internet, va începe, din februarie anul viitor, să plătească angajaților până la 100.000 de yeni (890 de dolari) pe lună în Bitcoin.

Angajații își vor primi salariile în Bitcoin numai dacă doresc. În acest fel, sperăm să îmbunătățim cunoștințele despre cum se folosesc monedele vituale”, a declarat Harumi Ishii, purtător de cuvânt al companiei.

Oferta se adresează celor aproximativ 4.000 de angajați, pe care grupul GMO îi are în Japonia.

Compania a început sa tranzacționeze Bitcoin în luna mai, iar luna viitoare se va alătura unui grup intitulat “Bitcoin mining”, prin care își câștigă dreptul de a fi recompensată cu Bitcoin, dacă ajută la păstrarea siguranței rețelei, prin tranzacții acceptate.

Valoarea monedei virtuale Bitcoin a explodat pur și simplu în acest an, de la 1.000 de dolari, în ianuarie, până la 17.000 de dolari, în această săptămână.

"O exuberanță irațională"

”Este o exuberanţă iraţională. Este o piaţă foarte, foarte neobişnuită, care arată că nu ne aflăm pe o piaţă normală, cu două sensuri”, a afirmat preşedintele Royal Bank of Scotland, Howard John Davies, într-un interviu acordat Bloomberg TV.

Anumiţi bancheri şi economişti, printre care şi laureatul premiului Nobel pentru Economie, Joseph Stiglitz, au apreciat că această criptomonedă ar trebui interzisă.

Tehnologia Blockchain utilizează criptografia pentru a crea un registru digital de date în care sunt incluse tranzacţiile utilizatorilor. Practic, este vorba despre un sistem prin care toate tranzacţiile sunt arhivate şi autentificate în mod public, fără să mai fie nevoie de un singur deţinător al informaţiei, după cum explică specialiştii în domeniu.

Tehnologia Blockchain a început să fie însuşită de anumite instituţii bancare la nivel global. Astfel, în octombrie 2016, băncile Commonwealth Bank of Australia şi Wells Fargo & Co au anunţat utilizarea, în premieră, a tehnologiei Blockchain pentru reglarea unei operaţiuni de comerţ internaţional privind livrarea de bumbac din SUA către China, potrivit Reuters.

Pe de altă parte, Consiliul de Administraţie al Rezervei Federale a recunoscut potenţialul tehnologiei Blockchain, pentru a transforma modul în care participanţii de pe piaţă transferă, stochează şi menţin datele cu privire la activele digitale, iar guvernatorul instituţiei, Lael Brainard, afirma că "aceasta ar putea reprezenta cea mai semnificativă evoluţie din ultimii ani pentru sectorul bancar".