''Guvernul a susţinut constant că ieşirea din UE este voinţa poporului. Noi trebuie să punem capăt acestei afirmaţii prin a demonstra puterea sprijinului public acum pentru rămânerea în Uniunea Europeană'', se arată în textul petiţiei.

Atrăgând mii semnături în fiecare minut, petiţia a fost lansată la câteva ore după intervenţia televizată a premierului Theresa May de marţi seară, în care şefa executivului îi învinovăţea pe parlamentari pentru eşecul strategiei de ieşire a ţării din blocul comunitar şi le cerea acestora să se pronunţe asupra unei opţiuni finale, potrivit Agerpres.

''Este timpul să luăm o decizie. Sunt de partea dumneavoastră'', a spus May.

Mai mult de 17 milioane de britanici au votat pentru părăsirea UE, cu ocazia referendumului din 2016, în timp ce 16 milioane s-au pronunţat pentru rămânerea în interiorul blocului comunitar, în anul următor premierul Theresa May prezentând intenţia oficială a ţării sale de a ieşi din UE în conformitate cu articolul 50 al Tratatului de la Lisabona.

Parlamentul britanic este obligat să ia în considerare organizarea unei dezbateri asupra oricărei petiţii care strânge cel puţin 100.000 de semnături.

În 2017, o asemenea dezbatere a avut loc în urma semnării unei petiţii de către 1,8 milioane de persoane care s-au pronunţat împotriva efectuării unei vizite de stat a preşedintelui american Donald Trump în Marea Britanie.