"Ca reactie la actiunile agresive ale Federatiei Ruse si la tentativele de exercitare de presiuni asupra optiunilor de politica externa si interna ale statelor vecine, proiectul de buget include propuneri de sustinere politica, economica si militara a aliatilor din cadrul NATO si a tarilor partenere din Europa", explica Presedintia Statelor Unite. 

"Proiectul de buget prevede fonduri suplimentare de 117 milioane de dolari pentru contracararea actiunilor agresive ale Rusiei in Ucraina si 51 de milioane de dolari pentru blocarea presiunilor ruse si a activitatilor destabilizatoare impotriva Republicii Moldova si Georgiei", subliniaza Casa Alba. 

"Aceste forme de asistenta vor sustine eforturile de consolidare a democratiei si a bunei-guvernari, serviciile de securitate, consolidarea statului de drept si masurile anticoruptie, precum si integrarea europeana, comertul si securitatea energetica", precizeaza Presedintia SUA. 

Presedintele Barack Obama a propus luni Congresului SUA un proiect de buget de 4.000 miliarde dolari pentru anul fiscal 2016.