Potrivit unui raport al companiei Globalworth, controlata de omul de afaceri, Papalekas, activ de 15 ani pe piata imobiliara din Romania si Europa de Sud-Est, a investit in proiecte imobiliare de pe piata locala 72,6 milioane de euro si a castigat din aceste investitii 341,4 milioane de euro, adica de 4,7 ori suma investita. Investitiile luate in calcul se refera la perioada 2001-2009.

Papalekas a castigat cel mai mult, de peste 9 ori suma investita, din mai multe proiecte, nenominalizate insa, realizate in perioada 2001-2005, scrie Mediafax.

De asemenea, pentru cladirile de birouri din complexul Upground din Pipera, vandute fondului RREEF si recumparat apoi, omul de afaceri a castigat de 7,7 ori banii investiti pentru cladirea BOB si de 2,9 ori investitia din BOC.

Pentru restul investitiilor, inclusiv fostul centru comerciale City Mall, cladirea de birouri Eliade Tower, PGV Tower, dar si loturi de teren in zona Nordului, castigul variaza de la 2,1 ori suma investita la 5,9 ori.

Omul de afaceri detine, prin compania Globalworth, active imobiliare evaluate la peste 500 de milioane de euro, printre cele mai importante To­wer Center, Cathe­dral Plaza, Upground, precum si mai multe proiecte in curs de dezvoltare.

Papalekas a anuntat saptamana trecuta ca a strans 144 milioane euro de pe bursa de la Londra, bani care vor fi utilizati pentru investitii, inclusiv pentru cumpararea cladirii de birouri UniCredit HQ din Bucuresti.

Fondurile vor fi investite partial pentru dezvoltarea proiectelor detinute de companie (circa 23 milioane euro), pentru achizitia si dezvoltarea de noi proiecte, care fie au fost contractate, fie sunt in stadii avansate de negociere (circa 56 milioane euro) si pentru plata unei facilitati de credit de 65 milioane euro.