Jansen a precizat ca lucrarile de amplasare a conductelor vor incepe dinspre Rusia.

Totodata, Michael Sasse, directorul Departamentului de comunicare al companiei petroliere Wintershall din Germania, a declarat ca acest segment al gazoductului va fi construit fara dificultati pentru ca se afla in apele internationale.

Wintershall Holding din Germania este unul dintre actionarii South Stream, alaturi de Gazprom, grupul italian Eni si EDF din Franta.

"Noi credem ca pana la momentul in care conductele sunt amplasate pe fundul marii, problema pe care o intampinam cu partea proiectului care se desfasoara pe uscat va fi rezolvata", a adaugat Sasse, facand referire la decizia din august a Bulgariei de a sista constructia gazoductului.

El crede ca situatia se va rezolva in urma consultarilor din cadrul Uniunii Europene.

Proiectul gazoductul South Stream presupune transportul de gaze naturale din Rusia, pe sub Marea Neagra, catre tarile din sudul si centrul Europei.

Proiectul a fost suspendat in momentul in care Comisia Europeana si-a exprimat ingrijorarea in legatura cu acordurile bilaterale pe care Rusia le are cu tarile prin care urmeaza sa treaca gazoductul, printre care Austria, Bulgaria, Ungaria si Slovenia.

Comisia a apreciat ca aceste intelegeri incalca legislatia Uniunii Europene, care stipuleaza ca gazoductele nu pot apartine companiilor care se ocupa cu extractia gazelor naturale. In acest caz, proiectul este condus de catre gigantul rus Gazprom si grupul energetic italian Eni.