Cand au pus taxa pe un parc, locuitorii s-au grabit sa isi cumpere abonamente. Asa procedeaza nemtii de la Mannheim, atunci cand vor sa ajute primaria.

Dovedesc astfel ca au incredere totala in alesii lor, cand ei le cer sa sustina financiar o idee. Oamenii inteleg ca sprijinind municipalitatea se ajuta de fapt pe ei, prin fondurile care se strang la bugetul local si care sunt folosite prin alte proiecte ca sa infrumuseteze orasul. Cu banii din abonamentele anuale de vizitare a parcului sunt platite servicii suplimentare de curatenie in tot orasul.

Se ia un parc, se imparte in doua jumatati, se ingradeste o parte unde se introduce tarif de intrare, in timp ce a doua jumatate ramane cu acces gratuit. Asta au facut in urma cu 7 ani autoritatile orasului german Mannheim, cu parcul lor principal.

Se numeste Luisenpark si in portiunea dinspre centrul orasului localnicii au a dispozitie gratuit un spatiu verde urias, cu alei curate. Dar adevarata fata a parcului se deszvaluie abia dupa ce platesti tichet de intrare, in jumatatea modernizata. Unde nu e voie nici cu caini nici cu bicicleta, dar copiii pot zburda linistiti printre animale si pasari.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.