Noua lege permite autoritatii guvernamentale de telecomunicatii (TIB) sa blocheze fara decizia justitiei site-uri care aduc atingere "vietii private" sau publica un continut considerat "discriminatoriu sau ofensator". 

De asemenea, permite TIB sa ceara furnizorilor acces si sa pastreze timp de doi ani informatii despre site-urile vizitate de fiecare utilizator. 

Uniunea Europeana este "profund preocupata" de adoptarea acestei legi, a declarat, joi, Peter Stano, purtator de cuvant al Comisiei Europene. 

"Legea provoaca o preocupare profunda", deoarece introduce "restrictii in libertatea de exprimare", a afirmat Peter Stano.

"Opinia publica turca are nevoie de mai multe informatii si transparenta, nu de mai multe restrictii", a precizat purtatorul de cuvant al CE. 

Noua lege trebuie "sa fie revizuita in conformitate cu standardele UE", deoarece "Turcia este candidata la aderarea la UE", a adaugat el. "Am atras atentia in mai multe randuri" autoritatilor de la Ankara si "suntem gata sa cooperam" in acest sens, a mai spus purtatorul de cuvant.