Aproximativ 13% din persoanele cu varsta sub 24 de ani nu aveau un loc de munca in anul 2010, potrivit studiilor Organizatiei Internationale a Muncii, lipsa oportunitatilor de angajare fiind unul din principalele motive care au stat la baza revoltelor din Orientul Mijlociu si Africa de Nord, unde un sfert din tineri nu au un loc de munca.

Citeste si Amenajare de gradini, inchiriere de ATV-uri sau cabinet medical. Ce afaceri fac primii tineri care au luat bani de la stat?

Cum inveti sa devii antreprenor?

"Multe din persoanele tinere cu care lucrez au observat ca pana si lumea corporatiilor este nesigura, iar cateva dintre bancile cele mai mari au cazut. In consecinta, s-au gandit sa-si deschida propria afacere, mai putin riscanta si mai atractiva", spune Jared O'Toole, 25 ani, fondator al unei retele de tineri antreprenori din SUA.

Aproximativ 120 de milioane de persoane din lume, cu varste cuprinse intre 18 si 34 de ani, sunt pe cale de a-si deschide propria afacere, iar alte 300 de milioane au deja o afacere pe cont propriu, potrivit datelor firmei de cercetare Global Entrepreneurship Monitor (GEM).

Citeste mai departe in Ziarul Financiar.