La 90 de ani de la primele bauturi racoritoare produse in Grecia sub numele Ivi si la 43 de ani dupa ce compania Ivi-Panagopoulos a inceput sa produca pentru prima data Pepsi Cola in tara, functionarea utilajelor de la fabrica PepsiCo-Ivi a fost oprita luni, transmite site-ul ekathimerini.com, preluat de Agerpres.

PepsiCo, firma mama a PepsiCo-Ivi, a anuntat luni incheierea operatiunilor la fabrica sa din Inofyta, Viotia, dupa sase ani in care s-au inregistrat pierderi, astfel incat PepsiCo este cel mai recent exemplu de companie multinationala care iese de pe piata elena.

Grecii vor consuma de acum inainte bauturi Pepsi aduse din import, iar fabrica din Inofyta va fi transformata intr-o facilitate de stocare.

In 2013, PepsiCo-Ivi a inchis fabrica de imbuteliere a apei de la Loutraki, care ar urma sa fie achizitionata de firma Hellenic Water din Cipru.

Productia de sucuri Ivi va continua in Grecia la filiala din Sparta, in timp ce productia de snacks-uri va fi realizata la fabrica Aghios Stephanos detinuta Tasty Foods, o subsidiara a PepsiCo.

In Romania, Pepsi este reprezentata de Pepsi Americas, care a intrat pe piata locala prin preluarea Quadrant-Amroq Beverages, fostul imbuteliator local al bauturilor PepsiCo, pe care l-a integrat in anul 2006. Compania este, in prezent, al doilea mare jucator de piata locala de soft drinks.