In anii `70, Doha, capitala Qatarului, era o perla neslefuita a emiratului, iar cea mai mare parte a comunitatii de aici traia de pe urma pescuitului. Dupa `90 insa, Doha a inceput sa atraga tot mai multi investitori, beneficiind de pe urma rezervelor sale naturale. Dupa investitii masive in productia de gaze naturale lichefiate, Qatar a devenit, astazi, unul dintre cei mai mari exportatori de gaze din lume. Fondul suveran al emiratului numara peste 85 de miliarde de dolari, potrivit CNN Money.


Doha in 1953. Sursa foto: Getty Images/Guliver

In prezent, Qatar este hubul celor mai mari grupuri petroliere din lume.

Aproape 600.000 de oameni traiesc in micul stat din Orient. In fiecare zi, emiratul lor se transforma tot mai mult. De exemplu, la ora actuala, in Doha, se construiesc 47 de noi zgarie-nori. Noi hoteluri completeaza panorama cladirilor care „inteapa” cerul in Doha, ce atrag milioane de turisti anual prin servicii de lux.

In 2022, Doha va gazdui Campionatul Mondial FIFA.

Imaginile vorbesc de la sine. Iata cum s-a transformat cea mai bogata tara din lume (raportat la PIB si numarul de miliardari) din 1971 (anul in care si-a castigat independenta) si pana astazi.

Sursa foto: Getty Images/Guliver