Mauricio Marcri (Argentina), Justin Trudeau (Canada), Alexis Tsipras (Grecia), Joe Biden (SUA), David Cameron (Marea Britanie), Manuel Valls (Franta), Joachim Gauck (Germania) si Benjamin Netanyahu (Israel) se numara printre printre sefii de stat si de guvern participanti.

2.500 de reprezentanti ai mediului de afaceri si lideri de opinie vor participa la cea de a 46-a editie a Forumului Economic Mondial, care se va desfasura in perioada 20-23 ianuarie in statiunea elvetiana de schi Davos.  

"Cea de a patra revolutie industriala se refera la fuziunea tehnologiilor, care are efecte importante asupra sistemelor politice, economice si sociale", a declarat presedintele fondator al Forumului Economic Mondial, Klaus Schwab.

"Obiectivul reuniunii din acest an este sa puna la punct un sistem comun de comprehensiune al acestei revolutii industriale", a adaugat Klaus Schwab.  

O alta tema de discutie va fi incetinirea economiei mondiale, intr-un context marcat de o inflatie redusa si scaderea preturilor la materiile prime. Vor tine discursuri presedintele BCE, Mario Draghi, presedintele Bancii Mondiale, Jim Yong Kim, presedintele FMI, Christine Lagarde, precum si guvernatorii bancilor centrale din Canada, Anglia, Franta, India, Japonia, Mexic, Rusia, Arabia Saudita, Africa de Sud si Elvetia.   

La Davos va participa cea mai importanta delegatie americana. In schimb, organizatorii au retras invitatia de participare adresata anterior Coreei de Nord, dupa ultimele teste nucleare efectuate de Phenian.