Masura vizeaza creditele de nevoi personale si imprumuturile pe card, se arata intr-un comunicat al bancii elene.

De asemenea, Piraeus ofera clientilor eligibili posibilitatea de a ingheta temporar ratele pentru plata imprumuturilor ipotecare, in timp ce dobanzile asociate acestor tip de credite vor fi eliminate.

Pentru a beneficia de stergerea datoriilor, clientii Piraues Bank trebuie sa fie deja inscrisi in programul guvernamental pentru ajutorarea persoanelor cu venituri mici, care a fost aprobat de Parlamentul elen in martie si care include, printre altele, scutiri de la plata energiei electrice si vouchere pentru mancare pentru aproximativ 300.000 de greci.

Bancile grecesti, care depind aproape in totalitate de finantarile acordate de Banca Centrala Europeana prin programul de asistenta financiara de urgenta ELA (emergency liquidity assistance), fac fata cu dificultate retragerilor masive de numerar din partea deponentilor, in contextul temerilor privind eventuala intrare in incapacitate de plata a Greciei.

Din decembrie anul trecut pana spre finele lunii februarie, deponentii au retras 25 miliarde de euro din bancile din Grecia.