Acordul iniţial propus de May, după ce a fost convenit cu Uniunea Europeană, a fost respins marţi cu o largă majoritate de Camera Comunelor, iar Andrea Leadsom a spus că, luni, premierul va înainta o propunere şi va face o declaraţie privind paşii următori.

"O dezbatere de o zi asupra propunerii va avea loc marţi, 29 ianuarie, urmată de supunerea acesteia la vot în Camera Comunelor", a declarat Andrea Leadsom în Parlament.

Pe de altă parte, un sondaj YouGov realizat la 16 ianuarie arată faptul că britanicii ar vota cu marjă de 12 puncte procentuale în favoarea rămânerii în Uniunea Europeană la o eventuală nouă consultare populară, aceasta fiind cea mai clară diferenţă consemnată după referendumul din iunie 2016.
 
Rezultatele sondajului au fost distribuite joi de campania People's Vote, care militează pentru un nou referendum.

Potrivit sondajului, 56% dintre respondenţi au declarat că ar vota pentru rămânerea în UE, iar 44% că ar opta pentru retragerea din Uniune. Acest scor nu îi ia în calcul pe indecişi şi pe cei care au declarat că nu ar vota.

Avantajul (taberei) Remain, de 12 procente, este cel mai ridicat de până acum”, a comentat Peter Kellner, fost preşedinte al YouGov, citat de People's Vote.

Per total, 48% ar vota pentru menţinerea în Uniune, 38% împotrivă, 6% nu ar vota şi 7% sunt indecişi. Dintre simpatizanţii Partidului Laburist, 78% susţin organizarea unui nou referendum.

În sondajul YouGov au fost chestionaţi 1.070 de britanici de vârstă adultă.

La referendumul desfăşurat la 23 iunie 2016, 17,4 milioane de votanţi (51,9%) au optat pentru ieşirea ţării din Uniunea Europeană, iar 16,1 milioane (48,1%) pentru rămânerea ei în UE.