"Nu ne putem angaja intr-o operatiune militara in Crimeea, deoarece am lasa expusa granita de est si Ucraina nu va fi protejata", a spus Turcinov intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru AFP, relateaza Mediafax.

Intrebat in legatura cu scrutinul care va avea loc duminica in peninsula separatista, Oleksandr Turcinov a apreciat ca "referendumul nu se va desfasura in Crimeea, ci in birourile Kremlinului". "Este o farsa. Majoritatea locuitorilor din Crimeea vor boicota aceasta provocare", a afirmat seful de stat, care va parasi postul dupa alegerile prezidentiale din 25 mai.

"Militarii nu au intentia sa organizeze referendumul, ei vor doar sa puna date false in procesele verbale", a adaugat el. In cele din urma, el si-a exprimat regretul ca oficialii guvernamentali rusi refuza orice contact cu omologii lor ucraineni. "Din pacate, pentru moment, Rusia renunta la o solutionare diplomatica a conflictului", a criticat Turcinov.

"Rusii renunta la orice contact la nivel de Ministere de Externe si de lideri", desi comunitatea internationala "solicita Rusiei sa deschida negocieri de pace", a subliniat presedintele interimar ucrainean.

"Referendumul din Crimeea este o farsa decisa in birourile Kremlinului"

Referendumul pentru alipirea la Rusia care va avea loc duminica in peninsula ucraineana Crimeea este o "farsa" decisa in "birourile Kremlinului", a apreciat marti presedintele interimar al Ucrainei, Oleksandr Turcinov, intr-un interviu acordat pentru AFP. "Militarii rusi" vor completa "procesele verbale cu date false", a spus el.

"Moscova refuza orice contact cu Kievul pentru a gasi o solutie diplomatica"

Rusia refuza orice contact cu Ucraina pentru a gasi o solutie diplomatica la criza din Crimeea, o peninsula separatista ucraineana ocupata de fortele ruse, si-a exprimat regretul, marti, presedintele interimar ucrainean.

"Din pacate, pentru moment, Rusia renunta la o solutionare diplomatica a conflictului (...). Rusii renunta la orice contact la nivel de Ministere de Externe si de lideri", desi comunitatea internationala "solicita Rusiei sa deschida negocieri de pace", a declarat Oleksandr Turcinov intr-un interviu acordat in exclusivitate pentru AFP.