Astfel, pretul petrolului Brent, de referinta in Europa, a crescut marti cu un dolar, la 111,8 dolari pe baril, cel mai ridicat nivel din ultimele 5 luni, potrivit The Guardian, transmite Mediafax.

Analistii comenteaza ca declinul este cauzat de tensiunile din Siria, insa reactia investitorilor este exagerata. 

Cotatia aurului, considerat o investitie sigura in situatii de criza, a urcat cu 0,5%, la 1.411,3 dolari pe uncie, informeaza Bloomberg. 

Indicele bursier global MSCI All Country World Index a coborat marti cu 0,5%, in timp ce yenul japonez s-a apreciat cu 0,6% fata de un cos de valute de referinta, indicand scaderea apetitului investitorilor pentru risc si trasferurile de capital catre active cu un grad ridicat de siguranta. 

In Turcia, lira a atins un minim istoric fata de dolar, cursul urcand pentru prima data la 2 lire/dolari, dupa aparitia unor informatii in presa potrivit carora statul ar urma sa se alature unei actiuni impotriva Siriei. 

Seful diplomatiei americane, John Kerry, a afirmat luni ca folosirea armelor chimice in apropiere de Damasc la 21 august este "de necontestat". El a declarat ca Siria va da socoteala pentru folosirea de arme chimice impotriva populatiei civile.  Washingtonul analizeaza o eventuala interventie militara impotriva regimului sirian.